De voorbije jaren kwam het regelmatig in het nieuws dat de intresten op de leningen enorm laag zijn. Heel veel mensen maken er dan ook handig gebruik van om een lening af te sluiten om bijvoorbeeld een auto te kopen, een huis te kopen, een verbouwing door te voeren, medische kosten te betalen, … Dat heel veel mensen de laatste maanden een lening hebben afgesloten en heel veel mensen er de komende maanden nog één zullen afsluiten is volledig terecht. Doordat de intresten op de leningen zo laag staan, leen je eigenlijk aan een vrij lage kost en kun je dus vrij goedkoop geld lenen.

Vergelijk voor je gaat lenen

Maar toch is het belangrijk om voor het afsluiten van een lening bij een bank of een kredietverstrekker eerst even de tijd te nemen om alles op een rijtje te zetten. Zo zijn de kosten die een bank of een kredietverstrekker aanrekent vaak verschillend. Ook kun je bij de ene bank goedkoop lenen aan een lagere intrestvoet waardoor het op het einde van de rit nog goedkoper wordt om geld te lenen bij een bank of een kredietverstrekker.

Hoe ga je te werk? 

Het is dus erg belangrijk om steeds even alle verschillende partijen met elkaar te vergelijken, ook al gaat het om een kleine lening. Om een lening te vergelijken kun je uiteraard langsgaan bij de verschillende banken of de verschillende kredietverstrekkers. Uiteraard neemt dit heel wat tijd in beslag en je moet ook regelmatig hetzelfde verhaal horen over de cijfers en de kosten die bij het afsluiten van een lening komen kijken. Een andere manier om je lening te vergelijken is door een online simulatievergelijker te raadplegen. Door een online simulatievergelijker kun je op een snelle, eenvoudige en vooral overzichtelijke manier zien bij welke bank of kredietverstrekker je de beste lening kunt afsluiten.

Maar doordat het een online simulatie is, kun je gewoon ook meteen een voorbeeld zien van hoe jouw financiële situatie er zal uitzien. Hiermee wordt bedoeld dat je meteen ziet hoeveel kosten er zullen worden aangerekend door de bank en hoeveel jouw lening uiteindelijk zal kosten. Dankzij de online simulatievergelijker hoef je dus je huis niet uit te komen om langs te gaan bij de banken, maar kun je eigenlijk gewoon van achter je computer de beste optie voor jou uitkiezen.

Waarom is dit zo belangrijk?

Op zich lijkt het vergelijken van een lening niet erg belangrijk. Maar eenmaal je je lening afgesloten hebt, besef je pas welke kosten en andere extra’s er komen kijken bij het afsluiten van een lening. Zo worden er steevast extra kosten aangerekend door de bank, maar kun je bij een andere bank ook misschien een lening afsluiten aan een lagere intrestvoet. Om de kosten zoveel mogelijk te beperken en om een lening af te sluiten aan het goedkoopste tarief is het dus belangrijk om op voorhand even de verschillende banken of kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken.


simuleer