Geld lenen zonder tussenkomst van een bank

Wilt u geld lenen zonder bank, bijvoorbeeld omdat u daar een hoge rentevoet betaalt of u er al een ander krediet heeft lopen? Het is in een aantal gevallen goed mogelijk om buiten de bekende banken om toch geld te lenen, al dient u daar zelf voorzichtig mee om te gaan. Bepaal of u het krediet kunt betalen op basis van uw huidige patroon van inkomsten en uitgaven. Maak bij voorkeur een keuze uit de kredietverstrekkers uit de tabel die we u presenteren, u kunt daar rekenen op een relatief voordelige geldlening.

Onze favorieten:

  1. Cofidis (tip) – Betrouwbare maatschappij, vraag online een simulatie aan: http://www.cofidis.be/
  2. Mozzeno (tip) – Hier leent u niet bij een kredietinstelling, maar bij een privé persoon: http://www.mozenno.com/benl/
  3. Cetelem – Kredietverstrekker, simuleer uw lening gratis online: http://www.cetelem.be/
  4. Partners-Finances – Een geschikte oplossing die het best past bij uw omstandigheden: vraag gratis simulatie op http://www.partners-finances.be
  5. CreditVite – Uiterst geschikt voor wie snel over een lening wil beschikken: http://www.creditvite.be
  6. KredietPartner België – Gemakkelijk en snel lenen, vraag online een offerte aan: http://www.kredietpartner.be/
  7. BuyWay – Persoonlijke leningen op maat: https://www.buyway.be/

Beschikbare kredietverstrekkers

U kunt online geld lenen zonder bank, door gebruik te maken van de verschillende kredietverstrekkers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Cofidis (tip) CreditCourt of Geldlening, net als een aanbieder als KredietPartner. U kent hen wellicht niet als bank, terwijl u er toch de mogelijkheid heeft om een krediet aan te gaan. Zij leggen zich hier heel specifiek op toe, wat betekent dat de tarieven in een aantal gevallen lager liggen dan bij de bancaire instellingen. Het geld lenen zonder bank kan op die manier een lagere rentevoet opleveren, al is het verstandig om dit zelf kritisch in te gaten te houden.

Controle bij de Nationale Bank

Banken zullen in bijna alle gevallen een controle uitvoeren bij de Nationale Bank, om na te gaan welke kredieten u al uit heeft staan. Houd er rekening mee dat ook het geld lenen zonder bank in een aantal van de gevallen niet vrij zal zijn van deze controle, de instellingen zorgen er op die manier voor dat u niet teveel geld leent. Het is wat dat betreft een bescherming voor uzelf, om ook bij het geld lenen zonder bank te voorkomen dat u te ver in de schulden komt te zitten.

Geld lenen en rentevoet

Wilt u geld lenen zonder bank en heeft u daarvoor een geschikte kredietverstrekker gevonden? Kijk dan goed naar de kosten die u hiervoor dient te maken, in de vorm van de rentevoet en eventuele aanvullende kosten. Betaalt u bijvoorbeeld administratiekosten of andere verwerkingskosten? Met name bij kleine te lenen bedragen kunnen de kosten gemakkelijk relatief hoog oplopen. Controleer dit altijd goed, met name bij het geld lenen zonder bank. Gebruik de handige tabel met kredietverstrekkers om na te gaan welke tarieven zij rekenen als rentevoet, zodat u daar vanuit kunt gaan binnen uw vergelijking.

Geld lenen zonder inkomen

Wilt u geld lenen zonder bank en heeft u op dit moment geen inkomen tot uw beschikking? Houd er dan rekening mee dat het vaak lastig is om een krediet af te sluiten, aangezien u het inkomen dient te gebruiken om het geleende bedrag weer af te lossen. Heeft u op dit moment wel een uitkering? Dan is het vaak mogelijk om toch een krediet af te sluiten, al gaat het om een beperkt bedrag. U kunt geld lenen zonder inkomen door spullen als onderpand in te brengen, of door gebruik te maken van de inkomsten die u vergaart uit bijvoorbeeld een sociale uitkering.

simuleer